Festivalul creat de Peter Hurley are ca scop promovarea si sustinerea satelor romanesti pastratoare de traditii, pe care irlandezul le considera adevarate comori vii. La aceasta editie, a saptea, satele maramuresene au ințeles importanta mesajului acestuia si au decis sa se implice, prezentandu-si fiecare specificul local. „Intr-un efort comunitar cu adevarat impresionant si remarcabil la nivel national, nemaiintalnit intr-un festival in Romania, toate cele 63 de sate din Tara Maramuresului s-au activat sa participe, fiecare cu cate un eveniment – mai mic sau mai mare – unde vizitatorii pot sa se intalneasca cu valorile autentice ale satului traditional” – declara Peter Hurley.

„S-a pregatit o serie impresionanta de interactiuni, noi le zicem micro–calatorii, concepute pentru oameni cu interese diferite si specifice, dar toti conectati la un scop comun: descoperirea si aprecierea culturii satului traditional viu, o calatorie placuta si sanatoasa catre propriile obarsii. Cream PUNTI! Punti intre rural si urban – fie acesta urban romanesc sau strain. Punti intre generatii – mai ales generatii din zona rurala, mai ales in Maramures. Vrem sa confirmam ca valorile autentice au relevanta pentru tineri, din oras si din sat”.

Festivalul Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, editia 2016, deschide o cale de comunicare, intre Romania rurala si Romania urbana, transmitand un mesaj national de solidaritate, in numele celor peste 12.000 de sate din Romania.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și