Mărul discordiei îl constituie lucrările de captare a apei din Săpânţa, realizate într-o zonă împădurită. Reprezentanţii ocolului silvic de stat acuză primăria că a dispus tăierea unor arbori fără niciun fel de autorizaţie, în vreme ce administraţia locală spune că terenul în cauză nu se află pe proprietatea ocolului.

Spiritele s-au încins în seara zilei de joi, 17 septembrie, până la ameninţări şi agresiuni, susţin cele două părţi. Protagonişti au fost şeful ocolului silvic, Ştefan Bereş, fost parlamentar din partea UDMR şi primarul comunei Săpânţa, Nicolae Dorel Codrea. “Mi se pare un lucru revoltător că exact în ziua în care Vadim Tudor a fost înmormântat, domnul Bereş Ştefan a vrut să împuşte un primar român. Terenul nu este al lor. A mai venit şi altădată să ne alunge muncitorii. Ieri (n.red. joi) a venit şi a zis să oprim lucrările. Dacă nu, ne împuşcă. A scos pistolul, l-a dezasigurat şi l-a îndreptat la o distanţă de 50 cm de pieptul meu. Văzând această reacţie a lui, am sunat la 112, la faţa locului a venit poliţia, dar domnul Bereş deja plecase. Am depus plângere penală împotriva lui. Aşteptăm ca organele abilitate să îşi facă treaba”, a spus primarul interimar al comunei Săpânţa, Nicolae Dorel Codrea.

Versiuni diferite, plângeri confirmate

Şeful ocolului, Ştefan Bereş, are altă versiune. “Am fost agresat în timpul exerciţiului funcţiunii, asta s-a întâmplat. Este vorba despre o acţiune de captare de apă. Au venit pe terenul ocolului şi au defrişat fără aprobare, fără niciun aviz de scoatere temporară a acelei suprafeţe de pădure. Au tăiat, au săpat, dar eu trebuie să veghez pădurea. Există un Cod silvic, există legea 133. Am anunţat firma să sisteze lucrarea, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ieri (n.red. joi) seară a venit alături de primar şi fratele său, în calitate de susţinător al intereselor primăriei. Erau agresivi. Primarul m-a lovit cu mâna peste umăr destul de tare, iar apoi fratele său s-a apropiat şi el. Atunci am scos arma din dotare, în legitimă apărare. Nu s-a tras niciun foc de armă. Nu s-a întâmplat nimic pe urmă, pentru că am plecat”, a explicat Ştefan Bereş.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş confirmă faptul că s-au primit plângeri în acest caz. “Putem să confirmăm faptul că se fac cercetări. Ancheta este în derulare”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și