Scriitorul, născut în România, supravieţuitor al Holocaustului şi câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1986, a mai evocat acest proiect în noiembrie anul trecut, într-un interviu pentru ziarul israelian Haaretz.

Elie Wiesel, autor al mai multor romane, între care şi "Noaptea" (1958), a precizat pentru cotidianul francez că va începe să scrie noua carte în colaborare cu preşedintele american la mijlocul mandatului acestuia, începutul lui 2015. Cel de-al doilea mandat al liderului de la Casa Albă, el însuşi câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, a început la 20 ianuarie şi va dura patru ani.

Cele două personalităţi se cunosc bine, scrie agenţia franceză de presă. Barack Obama l-a întâlnit pe Elie Wiesel pentru prima dată pe vremea când era student. Cei doi au devenit prieteni în 2009, când Wiesel a fost invitat să-l însoţească pe preşedintele american într-o vizită la lagărul de concentrare Buchenwald.

Wiesel a lucrat la Casa Albă, sub mandatul lui Jimmy Carter, care l-a numit în 1978 la şefia Comisiei Prezidenţiale pentru Studierea Holocaustului.

Întrebat cu privire la conţinutul viitoarei cărţi, scriitorul a declarat pentru La Croix: "Va fi ca şi "Memoire a deux voix" pe care am realizat-o cu (Francois) Mitterand", fostul preşedinte francez.

"Vorbim de filozofie, contemplăm, reflectăm, însă nu discutăm niciodată despre politică", mai afirma Elie Wiesel pentru Haaretz, în legătură cu relaţia sa cu preşedintele Statelor Unite.

Barack Obama a scris el însuşi mai multe cărţi, între care şi o autobiografie, "Dreams from my Father" ("Visurile tatălui meu").

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și