Consilierii locali l-au imputernicit pe primarul Catalin Chereches sa se ocupe de somarea societatii Piata Aliment SA in vederea eliberarii domeniului public al municipiului Baia Mare. In urma deciziilor luate astazi, administrarea celor doua piete, care se afla pe terenul municipiului Baia Mare, a fost atribuita Serviciului Public Ambient Urban, care va trebui sa efectueze modernizarea lor, dar sa se ocupe si de respectarea normelor sanitar- veterinare, respectiv sa asigure un comert in perfect acord cu legislatia romaneasca, care pana in acest moment, din cauza proastei administrari din partea societatii, a fost incalcata flagrant.

„In urma hotararilor adoptate cu privire la Piata Aliment SA, voi dispune transmiterea unei somatii acestei societati pentru a elibera domeniul public, dupa care voi da o dispozitie cu privire la demolarea sau ridicarea constructiilor.Asta pentru a deveni, pe langa proprietarii acelui teren, si administratorii reali ai pietelor Izvoarele si Albina”, a punctat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Au fost adoptate si regulamentele de functionare a pietelor, care vor intra in vigoare dupa preluarea lor de catre municipalitate

Edilul baimarean spune ca aceste decizii au fost luate din dorinta de a scapa atat de mizeria si de ilegalitatile care exista in acest doua piete, dar si pentru respectarea unui comert corect, astfel incat producatorii sa isi poata desface marfurile in conditii decente, fara grija comerciantilor care fac legea in aceste piete, iar baimarenii sa aiba parte de produse de calitate, cumparate la pret fara adaosuri repetate, dar si de siguranta.

Alesii locali au aprobat astazi si regulamentul de functionare a celor doua piete, care va intra in vigoare odata cu preluarea lor de catre autoritatea locala. „Cetatenii trebuie sa vada dorinta noastra de a ne asuma responsabilitatea pentru cele doua piete, unde dorim sa existe conditii decente, care sa respecte normele unui comert civilizat si de siguranta a populatiei, unde producatorii sa isi poata desface produsele fara grija bisnitei pe care unii o realizeaza acolo, iar cetatenii sa beneficieze de o piata cu toate conditiile de siguranta, din toate punctele de vedere” a mai spus edilul baimarean.

Piata Izvoarele - dovada vie a incompetentei de administrare a SC Piata Aliment SA

La baza deciziilor luate de administratia publica locala sta situatia dezastruoasa in care se deruleaza comertul in Piata Izvoarele, dar si la Albina, unde comerciantii platesc taxe exorbitante, dar nu au parte nici macar de minimele conditii, iar cetatenii sunt vadit prejudiciati. Primarul Chereches a luat taurul de coarne, venind in fata Consiliului Local cu aceste demersuri menite sa puna capat problemelor care exista in aceste piete, administrate in ultimii ani de catre SC Piata Aliment SA.

„Am constatat ca SC Piata Aliment SA nu isi doreste sa realizeze servicii de piata, contestand dorinta noastra de a realiza un contract de delegare a administratiei in acest sens. Ei vor doar sa inchirieze si sa subinchirieze spatii si suprafete de teren, nu si sa administreze aceste piete. Isi doresc sa concesioneze doar aceasta suprafata considerabila de teren, care apartine municipiului Baia Mare. Dar aceasta piata apartine cetatenilor si vorbim despre servicii publice de piata, care trebuie gestionate, controlate si reglementate, dar si verificate de catre autoritatea locala si institutiile abilitate”, a mentionat primarul Catalin Chereches.

Preluare pietelor de catre administratia locala, la un scandal distanta:

Greul, insa, abia acum urmeaza, avand in vedere ca reprezentantii societatii care a gestionat in ultimii 20 de ani pietele Izvoarele si Albina nu se vor lasa evacuati cu una cu doua, chiar daca dreptatea este de partea administratiei locale. Terenurile pe care se afla cele doua piete apartin municipiului Baia Mare, iar SC Piata Aliment SA a demonstrat in ultimii ani ca nu este in stare sa administreze astfel de activitati, mizeria si neregulie fiind la ordinea zilei in cele doua piete.

Producatorii sunt subjugati de comerciantii care fac legea in piete, fiind nevoiti sa isi vanda marfurile la pret de nimic, produse care mai apoi sunt revandute baimarenilor la suprapret, dar si in niste conditii care nu respecta minimele norme de igiena sau de siguranta alimentara. Zilele care vin vor fi interesante, deoarece cu siguranta administratorii societatii Piata Aliment SA vor face un scandal monstru. Cu toate acestea administratia publica locala va pune in sfarsit capat acestei telenovele de prost gust, din care au avut de pierdut ani la rand atat producatorii, cat si cumparatorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și