Pentru a elimina deficientele, oficialii Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures (ITM) au decis sa organizeze o campanie de informare a anagajatilor din primarii, in cadrul careia se va discuta despre legislatia muncii.

La doi ani de cand registrul electronic de evidenta a salariatilor a devenit obligatoriu pentru angajatori, inspectorii de munca inca mai descopera probleme privind completarea datelor sau chiar transmiterea cu intarziere a informatiilor despre salariati.

"Deficiente sunt multe. Daca la o primarie se constata o deficienta, la o alta se constata o alta deficienta. In general sunt legate de inregistrarea si transmiterea salariatilor in REVISAL. Exista si intarzieri, exista si transmiteri eronate, sunt situatii de dubluri, sunt si cateva situatii de exceptie, pentru ca in momentul de fata, structura acestui program nu permite anumite miscari in administratia publica", a declarat purtatorul de cuvant al ITM Maramures, Mircea Onea.

Pentru a elimina deficientele, inspectorii de munca au decis sa organizeze chiar "o simulare" cu privire la aplicarea legislatiei muncii.

"S-a constatat - din reclamatiile avute si din intrebarile foarte multe puse de reprezentantii acestor unitati - ca exista probleme care trebuie lamurite cu aceste unitati administrativ-teritoriale. Prima data o sa chemam la noi acele primarii unde am constatat acele deficiente in urma unor controale facute de noi. Vom organiza chiar simulari de inregistrare si transmitere a REVISAL-ului, fiecare primarie sa vina cu problemele pe care le are, le punem pe tapet si incercam sa le dam o rezolvare practica", a mentionat Mircea Onea.

Oficialii ITM au mai aratat ca datele din registrele electronice de evidenta a salariatilor sunt importante din punct de vedere statistic. In ce priveste mediul privat, REVISAL-ul reprezinta "cheia de control in combaterea muncii fara forme legale".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și