O veste bună vine totuși de la cercetători independenți din Marea Britanie. Potrivit acestora, vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, respectă cu precizie instrucțiunile genetice concepute să provoace un răspuns imun puternic.

Pe fondul unei creşteri continue a numărului de infectări, Franţa extinde interdicţia de circulaţie nocturnă. Începând de mâine noapte, 46 de milioane de locuitori, adică doi francezi din trei, nu mai au voie să iasă din casă între orele 9 seara şi 6 dimineaţa fără un motiv bine întemeiat. Restricţia se va aplica timp de o lună şi jumătate. Până acum era în vigoare în Paris şi în alte opt oraşe. Insă din weekend vizează alte 38 de zone din Hexagon, precum şi Polinezia Franceză.

Grecia a anunţat şi ea restricţii pe timp de noapte - tot începând de mâine.

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministru Grecia: ”În zonele cu o creștere periculoasă a cazurilor de COVID-19, cele incluse în nivelul de alertă 3 și 4, circulația va fi interzisă de la ora 00:30 până la ora 05:00 dimineața. Excepţie fac, desigur, cei care lucrează noaptea și pentru situații de urgență”.

Măsura se aplică în Atena şi în alte oraşe unde rata de infectare este tot mai mare de la o zi la alta. În plus, masca de protecţie devine obligatorie în întreaga țară şi trebuie purtată atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele deschise.

Cu 16 mii de cazuri noi în ultimele 24 de ore - mai mult decât dublu faţă de raportarea precedentă, lucrurile se schimbă şi în Italia. De azi-noapte, în regiunea Lombardia, circulaţia nocturnă este interzisă fără un motiv serios. Aceleaşi restricţii de deplasare se vor aplica începând de mâine noapte şi în regiunea Lazio, inclusiv în Roma. Regula este valabilă preț de o lună.

În Praga, multe dintre străzi sunt deja pustii. De ieri, Cehia a implementat noi măsuri, fiind la doar un pas de carantină totală din primăvară.

Cele mai multe dintre magazine au lacătul pe uşă, iar cehii sunt practic izolaţi în case. Birourile administraţiei publice vor fi deschise doar două zile pe săptămână, pentru urgenţe.

Roman Prymula, Ministrul Sănătății: ”În afară de a merge la muncă, la cumpărături esenţiale, la farmacie ori medic, oamenii trebuie să stea în case”.

Soldaţii cehi lucrează contracronometru la ridicarea unui spital de campanie la marginea capitalei.

Şi în Germania situaţia se agravează. Ieri au fost raportate peste 11 mii de noi îmbolnăviri. Experţii avertizează că în anumite regiuni lucrurile sunt pe cale să scape de sub control.

În timp ce Irlanda restricţionează deplasările la doar cinci kilometri depărtare de casă, autorităţile din Belgia au anunţat că ar putea impune din nou - începând de săptămâna viitoare - carantina.

În nordul Spaniei este deja în vigoare o măsură drastică. Cei care vor să intre sau să iasă din provincii precum Zaragoza sau Huesca trebuie să aibă un document prin care să îşi motiveze deplasarea.

Peninsula Iberică a raportat până acum aproximativ 34.500 de decese cauzate de COVID-19. Dar, la fel ca în multe alte țări, experții spun că bilanţul real este probabil mult mai mare.

La rândul lor, spitalele din Olanda sunt supuse unei presiuni tot mai mari din cauza numărului de bolnavi în creştere, aşa că autorităţile au anunţat că vor începe să trimită pacienţi în Germania.

Joia viitoare, liderii europeni vor participa la un summit prin videoconferinţă pentru a discuta despre evoluţia pandemiei.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și