In aceasta dimineata au avut loc 24 de perchezitii domiciliare in Mehedinti (21), Dolj (1) si Olt (2), la locuintele persoanelor suspectate in acest caz, precum si la sediile unor societati comerciale.

Conform sursei citate, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societati comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin inregistrarea in evidentele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operatiuni comerciale fictive, in cuantum de peste 29.000.000 de lei, pentru care au dedus ilegal TVA si au diminuat impozitul pe profit.

"Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre un comisar sef din cadrul Garzii Financiare Mehedinti si un director executiv in cadrul DGFP Mehedinti. Prejudiciul cauzat prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat depaseste suma de 2.200.000 de euro", mai spun procurorii DIICOT.

In acst caz, vor fi duse la audieri la DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova un numar de 21 de persoane. Surse din randul anchetatorilor declarau ca printre persoanele vizate in acest dosar ar fi si directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mehedinti, Violeta Craciun, dar si mai multi comisari de la Garda Financiara Mehedinti.

Aceleasi surse spuneau ca au avut loc perchezitii si la locuinta si sediul firmei fostului director al Directiei de Drumuri Nationale Mehedinti Sorin Duducea, a carui firma de constructii, Via Vita Constructii, a derulat de-a lungul timpului contracte cu mai multe administratii publice din judetul Mehedinti, pentru asfaltarea drumurilor.

De asemenea, au avut loc descinderi la Strehaia, la locuintele unor romi care ar detine societati despre care exista suspiciuni ca au emis facturi fictive catre societatea Via Vita, pentru diverse servicii si marfuri, fara a plati TVA si impozit pe profit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și