Evenimentul a avut drept scop prezentarea de bune practici cu privire la îngrijirea alternativă a copiilor din perspectiva mai multor state membre ONU, a reprezentanţilor societăţii civile şi beneficiarilor programelor de îngrijire alternativă. Reprezenta Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Cristina Cuculas, reprezentantul permanent al Bulgariei la ONU, Georgi Panayotov, şi reprezentantul permanent al Argentinei la ONU, Martín García Moritán, au prezentat experienţele naţionale în ceea ce priveşte introducerea de măsuri privind îngrijirea alternativă a copiilor.
În cadrul evenimentului au mai susţinut intervenţii reprezentanţi ai organizaţiilor SOS Satele Copiilor (Andro Dadiani) şi Lumos (Georgette Mulheir) care derulează programe de îngrijire alternativă pentru copii şi două tinere – din Haiti şi Rwanda - care au beneficiat de îngrijire alternativă. De asemenea, un reprezentant al UNICEF (Kerry Neal) a prezentat demersurile derulate de organizaţie pentru a atrage atenţia asupra copiilor care au nevoie de îngrijire alternativă.
Evenimentul face parte din seria de evenimente organizate de Misiunea Permanentă a României la ONU, la New York, pe perioada deţinerii de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și