Reamintim că Ovidiu Nemeș, primar al municipiului Sighet și totodată președinte interimar al PNL Maramureș, a fost trimis în judecată de către DNA alături de încă alți doi inculpați pentru abuz în serviciu în dosarul „Parcometrele” (dosar numărul 2357/100/2014, înregistrat la Tribunalul Maramureș).

La data de 06 februarie 2014 DNA a solicitat prin adresa cu numărul 1878 Consiliului local Sighet să decidă dacă se constituie sau nu parte civilă în procesul ce urma să înceapă, Consiliul local Sighet răspunzând afirmativ în urma unei ședințe de Consiliu extraordinare.

În urma constituirii Consiliului local Sighet ca parte civilă în procesul „Parcometrele” pentru a recupera prejudiciul în sumă de peste 700.000 lei pe care l-a suferit municipiul Sighet, DNA a instituit sechestru asigurător pe parte din averea lui Ovidiu Nemeș și a celorlalți doi inculpați din dosar.

Surse din Primăria Sighet ne-au întocmit sub protecția anonimatului lista bunurilor aparținând lui Ovidiu Nemeș și care au fost puse sub sechestru de către DNA. Informațiile obținute au fost confirmate și de către surse apropiate primarului Nemeș. Aceste bunuri puse sub sechestru nu pot fi înstrăinate de către inculpatul Ovidiu Nemeș pe toată durata procesului. În cazul în care inculpatul Nemeș va fi declarat vinovat, Instanța va decide vânzarea acestor bunuri pentru a putea recupera prejudiciul, banii obținuți urmând a fi vărsați în conturile Primăriei.

În lista bunurilor inculpatului Nemeș puse sechestru de către DNA figurează casa de locuit din Sighet în suprafață de aproape 400 mp, trei autoturisme, dintre care un autovehicul marca Toyota, achiziție recentă a Primarului, bijuterii și mai multe arme de vânătoare. Persoane apropiate lui Ovidiu Nemeș au declarat pentru Sighet 247 că doar o singură armă de vânătoare din cele aflate sub sechestru este în valoare de peste 8.000 de euro.

Ovidiu Nemeș este binecunoscut în zonă ca mare amator de vânătoare, dânsul practicând acest „sport” în mod curent pe un domeniu de vânătoare privat aflat în vecinătatea comunei Călinești. Deci nu ne miră că acesta deține o colecție impresionantă de arme, doar o singură carabină costând mai mult decât o garsonieră din municipiu.

Pe lista bunurilor puse sub sechestru nu figurează active aparținând firmei de TIR-uri Omega SRL, la care soția Primarului este Administrator. De asemenea, pe listă nu se regăsesc Herghelia de cai din Sighet, baruri din oraș sau diverse spații comerciale ori industriale, acestea figurând pe numele altor persoane.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarului „Parcometrele”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și