Un document semnat de primarul municipiului, Ovidiu Nemeș, arată cât a costat o simplă mutare a unei statui, din față de la „Complex” spre noua locație, lângă benzinăria Petrom de pe strada 1 Decembrie 1918.

Lucrările de relocare a statuii „Ostașului necunoscut” din municipiu au fost realizate „în regie proprie” de către Serviciul public de gospodărire „Urbana”, instituție aflată sub conducerea bunului prieten al primarului Ovidiu Nemeș, dl. Șuștic Ioan.

Costurile totale pentru relocarea statuii au fost de 182.454 lei cu tot cu TVA (1,82 miliarde de lei vechi), incluzând și amenajările realizate la noua locație: pavaj, spațiu verde etc. Suma înscrisă în adresa Primarului cu numărul 11147/R/30.08.2013, care poate fi vizualizată în facsimil, este de 147.140 lei fără TVA.

Suma cheltuită din banii sighetenilor doar pentru a muta statuia „Ostașului necunoscut” este EXORBITANTĂ, vorbim de aproape 2 miliarde de lei vechi!

Ne întrebăm și noi ca cei mai mulți cetățeni ai municipiului Sighet: oare cât a costat în realitate mutarea statuii și câți bani au fost sifonați de cei aflați la conducerea municipiului?

SIGHET 247 va reveni în zilele următoare cu alte documente ÎN EXCLUSIVITATE, unde vom prezenta cât au costat alte lucrări efectuate în municipiul nostru: sensul giratoriu de la „Complex”, aleea pietonală „Coposu”, lucrările din Parcul „Grădina Morii”, dar și ce sume se plătesc anual către trustul de presă care deține TV Sighet din taxele și impozitele plătite de către sigheteni.


EXCLUSIV SIGHET 247 - Cât a costat mutarea statuii Ostașului necunoscut la noua locație?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și