În timp ce pe scena festivalului concerta Nicu Alifantis, atenția mulțumii a fost atrasă de o dronă de filmat, care zbura deasupra publicului, captând imagini spectaculoase de la Festival. Aceasta era manevrată de la sol de către proprietar printr-o telecomandă specială.

Nenorocirea a făcut ca o greșeală de manevrare să ducă la prăbușirea acesteia peste public. Mai exact, drona a agățat cu elicea în crengile copacilor de la intrarea în parc, fapt ce a rezultat în prăbușirea acesteia peste mulțime.

Sunetele elicei care a agățat în copaci au indus o panică generală celor care urmăreau concertul din proximitatea respectivă, oamenii începând să alerge care încotro. Din cauză că înghesuiala a fost mare, cei prezenți nu au reușit să fugă la timp, drona căzând direct peste mulțime rănind o persoană în zona capului. Persoana rănită a fost transportată cu o ambulanță la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Doar o minune a făcut să fie un singur rănit. Dronele pentru filmat sau minielicopterele funcționează pe același principiu după care funcționează un elicopter: acestea au una sau mai multe elice care se învârt la viteză foarte mare, putând genera răni foarte grave asupra unei persoane, chiar și decesul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și