Este vorba de d-na Maria T., angajată la societatea SC Zizo SRL. Aceasta a anunțat conducerea din timp că dorește încetarea contractului de muncă la final de lună, iar la lichidare s-a prezentat pentru a-și ridica drepturile salariale cuvenite. Surpriză! Administratorul societății, d-na Lipcei Lucreția i-a oferit angajatei suma de 200 lei în loc de 900 lei, cât i se cuvenea.

Redăm mai jos mărturia d-nei Maria T.:

„Am fost sa-mi iau banii pe o luna: 900 lei si am primit doar 200. Aș dori să fac cateva precizari:

1. Ultima mea zi de munca la ZIZO a fost joia trecuta, pentru ca eu atunci am anuntat ca plec in Italia. NU AM FOST NICIODATA ANGAJATA ACESTEI SOCIETATI CU ACTE. La această societate sunt 20 de angajati, din care 17 la negru. Acesta e si motivul pentru care doamna Lucretia Lipcei se ascunde de jurnalisti. La fel a procedat cu 3 luni in urma cand am lesinat pe fond de stres si oboseala si a venit salvarea, iar Lucretia Lipcei s-a ascuns dupa colt ca sa nu fie intrebata daca am asigurare. Lucrez de 9 luni la ei iar in ultima luna am muncit 12 ore pe zi, inclusiv sambata, iar doamna a considerat ca imi ajung 200 de lei pentru munca mea. Am fost obligata sa tin cu mine fetita de 1 an, acolo s-a si racit. Acum eu am fost suparata pentru ca m-am bazat pe banii acestia, pentru plecarea in Italia, pentru medicamentele fetitei, iar doamna administrator a refuzat sa-mi dea dreptul meu.

2. NU AM SARIT LA NIMENI CU CUTITUL, AM LUAT FOARFECA DE PE MASA LOR SI AM TAIAT 8 BALOANE.

3. NU AM FOST AUDIATA SI NU AM FOST CHEMATA LA POLITIE. EU CAND AM PLECAT IERI DE ACOLO NU ERA NICI POLITIE SI NICI DOAMNA NU A ZIS CA ARE ATAC DE PANICA SI NEVOIE DE INGRIJIRI MEDICALE. Luna trecuta a mai fost o muncitoare care a chemat politia pentru ca doamna refuza sa-i plateasca, si nu a rezolvat politia nimic. Din acest motiv eu nu am chemat politia, pentru ca era degeaba. Cautati-o pe doamna Lucretia Lipcei, poate va explica ea de ce nu face contracte de munca la oamenii care stau acolo de peste 10 luni si de ce se ascunde de massmedia.”

Doamna Maria T. a mai precizat că fetița și soțul dânsei nu se aflau în incinta fabricii atunci când s-a petrecut indidentul.

Noi, cei de la Sighet 247 am îndrumat-o pe doamna Maria T. să se adreseze Inspectoratului Teritorial de muncă Maramureș și totuși să depună o plângere în scris la poliție.

D-na administrator al SC Zizo SRL nu a putut fi contactată pentru a expune un punct de vedere legat de cele petrecute.

În Sighetu Marmației locurile de muncă sunt puține iar fabricile din zonă sunt „vestite” că oferă salarii de mizerie și că supra-exploatează angajații. Nu este de mirare că se ajunge la gesturi extreme din partea angajaților atunci când sunt batjocuriți de tot felul de mari patroni din Sighet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și