Știind situația în care se află și că urmează să fie trimis în judecată, Ovidiu Nemeș a ordonat la începutul lunii martie a.c. efectuarea unor plăți în contul unor avocați din Baia Mare pentru întocmirea unor acte fără niciun sens din punct de vedere juridic.

Aceasta demonstrează că Ovidiu Nemeș a încercat în ultimul moment să răstoarne situația în care se află prin diverse chichițe avocățești, însă nu din buzunarul propriu ci din banii sighetenilor, din bugetul local.

Astfel, la începutul lunii martie 2014 s-a ordonat plata sumei de 20.000 lei + TVA (24.800 lei cu tot cu TVA) către avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș și suma de 10.000 lei + TVA (12.400 lei cu TVA) către un avocat din Baia Mare pe nume Contraș. Ultima plată în sumă de 10.000 lei + TVA s-a efectuat la data de 05.03.2014 cu Ordinul de plată cu numărul 134. Acest OP a fost semnat de către viceprimarul municipiului Horia Scubli și de către directorul economic Ioan Bărbuș.

Acești avocați urmau să redacteze o Cerere de reviziuire în procesul civil pierdut de către Primăria Sighet cu firma SC Alien Concept SRL, proces în urma căruia Primăria a suferit un prejudiciu de peste 700.000 lei noi (peste 7 miliarde de lei vechi). Aceasta deși Cererea de revizuire era ieșită din termen la data redactării și înregistrării, fiind inutilă. Cert este însă că acești avocați au primit banii din bugetul local al Sighetului.

Cele două plăți efectuate, în sumă totală de 43.400 lei cu TVA, au fost făcute absolut degeaba, bugetul Sighetului suferind un prejudiciu suplimentar pe lângă cel de peste 700.000 lei rezultat în urma afacerii „Parcometrele”.

Avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș este un membru marcant al PNL Maramureș, fiind membru în Biroul județean al partidului și un bun prieten cu Ovidiu Nemeș. Surse apropiate primarului municipiului ne-au relatat sub protecția anonimatului că domnul avocat Țâgârlaș ar urma să îl reprezinte pe Ovidiu Nemeș în procesul „Parcometrele”, iar avocatul Contraș ar urma să îl reprezinte în același dosar pe domnul Ioan Bărbuș.

Dacă informațiile de mai sus se confirmă, nu putem decât să ne întrebăm dacă nu cumva părțile învinuite în dosar - Ovidiu Nemeș și Ioan bărbuș - și-au plătit onorariile pentru avocații mai sus-amintiți din bugetul local pentru a fi reprezentați în instanță în procesul penal „Parcometrele”, care a și început.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și