La data de 4 ianuarie 2011, la notarul public Sas Gheorghe din Sighet se încheie un contract între două societăți comerciale pentru închirierea unor TIR-uri și remorci - aparent, un simplu contract comercial. Astfel, la începutul anului 2011, firma „FCC Venture Fund” SRL, cu sediul în Cluj Napoca, închirează către societatea comercială „Omega” SRL din Sighet un număr de 8 (opt) autoutilitare N3 nou nouțe, marca DAF, și a 10 (zece) semiremorci O4 nou-nouțe, marca SCHMITZ, pe o durată de cinci ani.

Contractul de închiriere se încheie la ridicolul preț de doar 150 euro / lună pentru toate cele opt TIR-uri și zece semiremorci, fapt ce a trezit interesul procurorilor DNA privind săvârșirea unei posibile infracțiuni de spălare de bani. Mai pe scurt, spălare de bani înseamnă că o persoană, care a obținut foarte mulți bani pe care nu îi poate justifica, încearcă prin tot felul de tertipuri să „spele” acei bani, adică să le atribuie o metodă „legală” prin care i-ar fi obținut.

În fapt, procurorii DNA îl suspectează pe Ovidiu Nemeș că ar fi cumpărat printr-un intermediar mai multe TIR-uri cu bani „cash”, bani a căror proveniență nu o poate justifica. La finele anului 2010, conform unor surse, Ovidiu Nemeș s-ar fi deplasat la reprezentanța DAF din județul CLUJ și ar fi plătit în cash TIR-urile descrise mai sus, milioanele de euro fiind cărate într-o tașcă.

Cumpărarea TIR-urilor nu s-a făcut însă direct pe firma „Omega” SRL, firmă deținută de către Nemeș prin soția domniei sale, Nemeș Anișoara, ci pe o altă firmă din Cluj Napoca, „FCC Venture Fund” SRL, deținută de către omul de afaceri BARBU Marius, un apropiat al lui Ovidiu Nemeș.

Ulterior, firma lui Barbu Marius, a închiriat TIR-urile respective înapoi lui Ovidiu Nemeș prin „Omega” SRL, la suma de doar 150 euro / lună. Astfel, din acte rezultă că familia primarului de Sighet nu a deținut niciodată acele milioane de euro și că TIR-urile ar fi fost cumpărate de către omul de afaceri Barbu Marius prin firma „FCC Venture Fund” SRL și ulterior închiriate aproape gratis către firma familiei Nemeș.

Deci, mitul răspândit de către apropiații lui Nemeș, cum că TIR-urile cu numere de CJ, cu inițiale FCC, ar fi fost cumpărate prin leasing, se infrimă.

Interesant este că la momentul încheierii contractului la notar în Sighet firma omului de afaceri Barbu Marius, „FCC Venture Fund” SRL, a fost reprezentată prin procură notarială specială de către nimeni altul decât sigheteanul Dragomir Daniel-Nelu, băiatul de casă a lui Ovidiu Nemeș.

Dragomir Daniel avea la acea vreme funcția de ospătar-administrator al vestiului birt „Brick Cafe”, situat în centrul Sighetului și despre care se suspectează că ar aparține de fapt edilului sighetean. Ulterior, Dragomir Daniel a fost răsplătit de către Ovidiu Nemeș printr-o funcție plătită gras la societatea de gospodărire locală „Urbana”, societate aflată sub conducerea altui urmărit penal de către DNA, Ioan Șuștic.

Conform unor surse care doresc să rămână anonime, aceleași care ne-au pus la dispoziție contractul de închiriere prezentat în facsimil, partea tristă pentru Ovidiu Nemeș este că procurorii DNA au scos imaginile de la camerele de supraveghere aflate în sediul reprezentanței DAF din județul Cluj. Pe aceste imagini, conform surselor, este înregistrat momentul în care Ovidiu Nemeș ar fi făcut plata cash al acestor TIR-uri: Ovidiu Nemeș, cu pălărie de cowboy și un ditamai trabuc în gură, aruncă tașca plină de euro pe masă spre a fi numărați de către angajatul reprezentanței.

Aceleași surse susțin că procurorii DNA ar fi fost anunțați cu privire la plata cash a TIR-urilor de către reprezentanții companiei DAF, care au declarat că nicăieri în lume nimeni nu a plătit în cash asemenea sume.

Despre omul de afaceri clujean, Barbu Marius, originar din București, presa clujeană arată că acesta ar fi beneficiat de o retrocedare de la ANRP în sumă de 93,6 milioane de lei (aprox. 22 milioane euro) prin filiera de retrocedări a PDL - PNL. Nu cunoaștem la acest moment dacă există vreo legătură între dosarul instrumentat de către DNA privind retrocedările de care au beneficiat Ovidiu Nemeș și încă alte două persoane în sumă de 21 milioane de euro și retrocedarea de care a beneficiat domnul Barbu Marius, însă putem specula: suma este asemănătoare, metoda de retrocedare este aceeași - prin cumpărarea de drepturi litigioase, iar liantul comun este PDL - PNL.

Pe măsură ce apar noi informații din dosarele penale ale lui Ovidiu Nemeș și ale acoliților săi, se conturează imaginea tot mai evidentă că orașul este subjugat de către o clică mafiotă, care nu are alt scop decât căpătuirea prin orice mijloace.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarelor penale ale lui Ovidiu Nemeș, inclusiv a dosarului „TIR-urile”.


Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Ovidiu Nemeș & Co. anchetați penal de către DNA pentru spălare de bani în Dosarul TIR-urile

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și