La ședința de astăzi a fost prezent și avocatul Cristian-Niculescu Țâgârlaș care a îmbrobodit consilierii locali să voteze acest acord de principiu, încercând cumva să îl spele pe Ovidiu Nemeș de orice vină. Din păcate, zece din cei unsprezece consilieri prezenți la ședință au votat pentru și doar unul singur împotrivă. Zicem din păcate, pentru că s-ar putea ca aceștia să răspundă administrativ sau patrimonial în solidar cu cei vinovați de efectuarea acestor plăți.

Sursele noastre din Primărie au declarat pentru Sighet 247 sub protecția anonimatului că de fapt primarul Ovidiu Nemeș încearcă să mascheze plățile efectuate în mod ilegal în cursul lunii martie către doi avocați din Baia Mare din bugetul local (avocat Cristian-Niculescu Țâgârlaș și un domn avocat Contraș).

Plățile către acești avocați s-au efectuat prin încălcarea OUG 26 / 2012 care interzice expres angajarea de avocați de către primării: „Autoritățile publice sau administrațiile publice locale (...) care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistenta și/sau de reprezentare” (art. 1 alin. 1).

În prezent DNA anchetează cazul, suspectând că de fapt Ovidiu Nemeș și încă un inculpat din dosarul „Parcometrele” și-au plătit avocații să îi reprezinte în dosar din banii Primăriei. Pentru efectuarea acestor plăți nu există un acord al Consiliului local, legea fiind flagrant încălcată.

Acum, spun sursele noastre, Ovidiu Nemeș va încerca să treacă în prima ședință de Consiliu o hotărâre prin care Consiliul local Sighet să își dea acordul pentru plățile efectuate cu două luni în urmă, ceea ce este absurd. Ba mai mult, continuă sursele noastre, Ovidiu Nemeș ar încerca să arate că banii sunt plătiți de fapt către avocatul Țâgârlaș (membru în Biroul permanent județean al PNL Maramureș) pentru anumite servicii prestate mai de demult, de pe vremea când Primăria Sighet a câștigat în instanță un litigiu comercial cu firma ABB. Este vorba de procesul pe care această firmă l-a intentat Primăriei Sighet de mai bine de zece ani, încă de pe vremea fostului primar Bledea. Acesta din urmă a semnat la acea vreme un Bilet la ordin către acestă firmă fără acordul Consiliului local, plata nefiind efectuată. Fiind vorba de câteva milioane de dolari USD, norocul Sighetului este că firma ABB nu a putut obliga Primăria să plătească acești bani, paguba trebuind să o recupereze de la fostul primar Bledea, ca persoană fizică.

Acum, Ovidiu Nemeș, conform informațiilor primite, încearcă să acopere o ilegalitate (plata a peste 400 de milioane de lei vechi către cei doi avocați din bugetul local) cu o alta. Acesta încearcă să creeze aparența că de fapt sumele respective ar fi pentru anumite servicii prestate în trecut de către avocați pentru Primăria Sighet.

Acțiunea lui Nemeș de a masca aceste plăți și de a le da o aparență legală este inutilă, zicem noi, pentru că procurorii DNA nu pot fi duși de nas la fel cum poate fi dus un lucrător de la Herghelie, de la firma de TIR-uri „Omega” sau diverși barmani sau juriști făcuți la „Spiru Balet”, pe care Nemeș și i-a numit șefi de direcții prin Urbana sau prin Spitalul municipal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și