Se estimeaza ca, in Marea Britanie, 4 din 5 femei poarta un sutien necorespunzator, subestimand latimea spatelui si supraestimand marimea cupelor, ceea ce duce la alegerea unui sutien de o marime gresita.

Una dintre cele mai intalnite probleme este aceea ca femeile poarta un sutien cu o cupa prea mare, ceea ce duce la strangerea bretelelor. De aici apare incovoierea coloanei vertebrale (deoarece bretelele prea stranse trag in jos umerii si gatul) si senzatia de disconfort si tensiune.

Cand bretelele sunt prea stranse, sarma de la baza cupei poate creea si ea probleme. In acest caz, sutienul poate apasa deasupra partii inferioare a esofagului si deasupra stomacului impingandu-le in directi anormale. Toate aceste mici nepotriviri pot duce la presiuni asupra diafragmei (mai ales femeilor care lucreaza stand prea mult pe scaun) provocand afectiuni respiratorii si digestive si modificand postura musculaturii si functionarea sistemului muscular.

Mai pot aparea si dureri de cap si de ceafa, tendonita la nivelul umerilor si al bratelor si senzatia de amorteala si furnicaturi in brate, arsuri la stomac si alte tulburari digestive, sindromul intestinului iritabil si uneori chiar la hernie hiatala (trecerea unei portiuni din stomac deasupra diafragmei).

Sfaturile specialistilor pentru alegerea sutienului potrivit sunt urmatoarele:
- bretelele trebuie sa se aseze uniform pe umeri si nu sa se adanceasca in carne
- banda din spate nu trebuie sa se ridice pe spinare, trebuind sa poti baga un deget in fata sutienului si doua in spate
- sanii trebuie sa se aseze unoform in cupa, fara sa ramana spatiu in aceasta si fara dea pe afara
- femeile insarcinate ar trebui sa renunte la sutienele cu sarme, insa femeile cu sani mari pot purta astfel de sutiene, ajutand la modelarea acestora
- daca sanii ies de sub sutien, inseamna ca aveti nevoie de unul cu o cupa mai mare si cu masura benzii mai mica


Preluare: descopera .ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și