Dintre persoanele rănite în atac, care a avut loc într-un cartier general al jandarmeriei în districtul Hani, 39 sunt soldați.

Armata atribuie responsabilitatea atentatului Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), pe care Ankara îl consideră organizație teroristă, amintește agenția citată.

Explozia a fost provocată de o mașină-capcană, a relatat agenția de presă Dogan, fiind ultima dintr-o serie de atacuri ce au avut loc în regiune.

Confruntările s-au intensificat în regiunea din sud-estul Turciei cu populație majoritar kurdă de la ruperea armistițiului, în iulie 2015, între Ankara și PKK, pe fondul unor acuzații reciproce, după ce negocierile de pace au eșuat. De atunci, forțele de securitate turce și-au intensificat operațiunile pentru anihilarea militanților.

Oficiali turci au indicat că nu vor redemara procesul de pace cu PKK, care militează pentru o mai mare autonomie pentru minoritatea kurdă.

Sute de persoane, inclusiv civili, și-au pierdut viața în confruntări, care au provocat, de asemenea, distrugeri la scară largă de proprietăți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și