Accidentul s-a produs în jurul orelor 12:00 (amiaza) la data mai sus amintită. În urma accidentului, din păcate, pietonul a fost proiectat pe asfalt, lovindu-se puternic la cap. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul municipal Sighetu Marmației, fiind în stare gravă (în comă), de unde a fost transferat la Spitalul județean de Urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare.

Din cauza rănilor suferite, bărbatul accidentat a decedat la spital în data de 27 septembrie 2019.

Redacția Sighet 247 a fost contactată de către familia victimei, arătându-și indignarea și nemulțumirea legate de faptul că dosarul este tergiversat în mod intenționat de către ofițerul B. G. din cadrul Biroului rutier al Poliției municipiului Sighetu Marmației. Conform celor relatate de către familia victimei, deși a trecut 1 an și 3 luni de la data accidentului, autorul acestuia încă nu a fost trimis în judecată, dosarul stând prin sertare. Se pare că ofițerul de caz nici măcar nu a parcurs etapele de audiere ale autorului accidentului, ceea ce într-adevăr ridică numeroase semne de întrebare cu privire la existența unui interes al ofițerului în cauză de a mușamaliza sau tergiversa acest dosar.

Totodată familia s-a plâns de lipsa de comunicare din partea ofițerului B. G. atunci când a fost contactat de către aceasta pentru a afla detalii noi cu privire la ancheta din dosar. Ofițerul B. G. a comunicat familiei să nu mai fie contactat direct, ci doar prin avocatul acesteia.

În acest caz vorbim de un accident mortal, nu de vreo altă infracțiune rutieră mai puțin gravă. Biroul rutier al poliției mun. Sighetu Marmației în alte cazuri s-a mișcat foarte repede, autori ai unor accidente soldate doar cu vătămări corporale fiind trimiși în judecată în curs de câteva săptămâni de la producerea acestora.

Se pune la modul serios întrebarea de ce această tergiversare a acestui dosar cu complicitatea ofițerului B. G. din cadrul Biroului rutier al Poliției mun. Sighetu Marmației.

De la momentul producerii accidentului și până în prezent, șoferul aflat la volan nu a contactat familia victimei.

Familia victimei a depus plângere penală împotriva celor care instrumentează dosarul pentru tergiversarea intenționată a anchetei din dosarul penal nr. 1598/P/2019, fiind deja sătulă să fie umilită și batjocorită de către un ofițer care nu poate explica de ce atâta întârziere în derularea anchetei.

Sighet 247 a solicitat un punct de vedere oficial din partea IPJ Maramureș cu privire la aspectele relatate în acest articol, punct de vedere ce va fi publicat imediat ce va fi primit.

A C T U A L I Z A R E - Punct de vedere oficial emis de IPJ Maramureș:

Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a emis la solicitarea Sighet 247 un comunicat oficial cu privire la aspectele sesizate în acest articol.

În esență, IPJ Maramureș arată că ancheta penală se desfășoară sub conducerea și supravegherea unui procuror care răspunde de modul în care se desfășoară ancheta penală. Totodată, în comunicat se mai arată că organele ierarhic superioare ale poliției judiciare nu pot da îndrumări sau dispoziții privind cercetarea penală.

Totodată IPJ Maramureș mai comunică faptul că sesizarea din acest articol a fost înaintată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației pentru a fi analizată.

Redăm mai jos în integralitate comunicatul oficial al IPJ Maramureș.

N.B. - Pozele de mai sus care surprind momentul producerii accidentului au fost obținute de Sighet 247 pe surse de presă care au dorit să rămână anonime. Ora imprimată pe filmare nu corespunde cu ora reală a producerii accidentului de circulație.

ACTUALIZARE - Familia unui bărbat accidentat mortal pe trecerea pentru pietoni revoltată că Biroul Poliției rutiere Sighet tergiversează ancheta

ACTUALIZARE - Familia unui bărbat accidentat mortal pe trecerea pentru pietoni revoltată că Biroul Poliției rutiere Sighet tergiversează ancheta

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și