Colegiul Medicilor s-a autosesizat, mai mulți doctori români au luat poziție și au demontat afirmațiile doctorului care își conduce propria clinică medicală în Oradea, dar răul s-a produs. S-a rostogolit ca un bulgăre, cu viteză, crescând cu fiecare metru la coborâre, până când nu mai poate fi oprit.

Deși aproape unanim colegii săi pneumologi români contrazic afirmațiile medicului din Oradea, finalmente afirmațiile doctoriței Groșan sunt validate la scară largă de societate. Cu complicitatea posturilor de știri și a site-urilor avide de trafic, care au preluat la unison afirmațiile medicului din Oradea fără să ceară, în prealabil, ceea ce se numește “a second opinion”, o altă părere, una avizată. Măcar să contacteze cineva un alt medic pneumolog, unul care lucrează într-un spital.

Au făcut-o abia după ce doctorul Groșan a făcut înconjurul țării.

A fost suficient ca medicul orădean să spună că protocolul Covid omoară pacienții în spitale. Într-o perioadă în care, și așa, încrederea în actul medical și în autorități e la un nivel minim.

Urmările declarațiilor Flaviei Groșan nu pot fi cuantificate, dar sunt de o gravitate extremă. Spunându-le oamenilor să stea acasă, de exemplu, cu saturație de 80%, medicul Groșan îi condamnă aproape la moarte, susțin specialiștii. Cu noroc, cei care se sufocă, vor ajunge la timp într-un spital real, unde să fie tratați de medici adevărați, care respectă un protocol medical utilizat în toată lumea, nu aplicat doar populației din România.

În fieful doamnei doctor Groșan, la Oradea, sâmbătă au ieșit să protesteze peste 50 de persoane, purtând diverse mesaje de susținere pentru medic, după ce Colegiul Medicilor a convocat-o luni pentru a da explicații pentru cele afirmate.

Printre participanți, inclusiv regizorul de operă Horia Ballint, care, citat de bihoreanul.ro, a spus că la Spitalul Municipal din Oradea pacienții sunt uciși cu pastile roz, fără să prezinte vreo dovadă în acest sens. Iată cum se nasc teoriile conspiraționiste și cresc în laboratorul minților bolnave, preocupate mai degrabă să creadă neverosimilul, decât să judece limpede, să asculte argumente și tragă abia apoi concluzii.

Așa s-a rostogolit la TV teoria că sistemul medical înlătură în mod programatic orice soluție alternativă la COVID pentru a face jocurile industriei vaccinurilor, o teorie stupidă care pleacă de la premisa că toți medicii din România și din lume sunt parte a unei conspirații dirijate de industria pharma.

Cei care au ieșit în Piața Unirii din Oradea sunt o picătură într-un ocean. Pe facebook a fost inițiat un grup numit “Alături de Flavia Groșan”. Inițiatorii își argumentează decizia spunând că: “Pentru că doamna doctor a vindecat, fără niciun eșec, mii de bolnavi de COVID, inevitabil, au apărut cei ce o atacă. Are o singură plângere la Colegiul Medicilor- comisia de etică, dar nu de la un pacient, ci de la o doctoriță. Ei bine, să nu permitem batjocorirea acestui OM, MEDIC EXCEPȚIONAL, de către niște suboameni, fie ei medici, jurnaliști sau niște nimeni! SUNTEM ALĂTURI DE FLAVIA GROȘAN!!”

În doar câteva zile, grupul a ajuns la peste 93.000 de membri și continuă să crească.

Pneumologul din Oradea câștigă tot mai mulți adepți în România lui Șoșoacă, a Olivei Steer, a medicului specialist Dana Budeanu și a altor personaje apărute peste noapte, parcă de nicăieri, care îndobitocesc o populație sensibilă, predispusă să creadă în miracole, în false soluții-minune sau pur și simple în teorii nevalidate medical.

Dacă 3000 de oameni din peste 93.000 fac o formă de Covid-19 medie/severă, medicii din secțiile de terapie intensivă spun că ei riscă să moară potrivit schemei terapeutice a doctoriței Groșan. Doctorul care îți spune să stai acasă dacă îți scade saturația la 80% sau la sub 80%. Medicul care te pune să te miști prin cameră, ca să consumi mai puțin oxigen, în timp ce te sufoci lent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și