Termenul limită de aplicare a declarației referitoare la veniturile obținute din agricultură expiră în mod oficial în 25 mai. Pentru că această dată se nimerește într-o zi nelucratoare, fermierii vor putea să-și declare veniturile și în cursul zilei de luni, 27 mai. Numai că, până la această dată, nu există informații despre normele de aplicare, astfel încât agricultorii nu stiu ce ar trebui să scrie în declarația 221.

"Fermierii la această oră nu știu ce să declare pentru că normele de aplicare la Ordonanta 8 n-au fost încă elaborate. Fermierii pot fi sancționați pentru nedepunerea declarației cu amenzi între 50 până la 500 de lei. Astăzi am luat decizia cu colegii de la Federația Națională a Producatorilor de Legume, Federația Națională a Crescătorilor de Bovine să declarăm greva fiscală, prin care fermierii nu vor depune aceste declarații, neavând ce să declare în ele", a declarat președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Franc.

Agricultorii au mai arătat că sunt deciși să recurgă la acțiuni în instanță în cazul în care vor ajunge să fie sancționați pentru că nu și-au declarat veniturile.

"Îi sfatuiesc pe colegii agricultori care nu și-au depus declarațiile și nu știu ce să declare, să aiba mare grijă și, chiar cu riscul de a fi acuzați că n-au depus în termen aceste declarații, ne vom apăra în instanță drepturile să nu fim sancționați și penalizați. Pentru că nu este corect ce se întâmplă față de aceste persoane. Nu se pune problema să nu plătim impozitul, dar să știm ce", a precizat Claudiu Franc.

Reprezentantul crescătorilor de bovine a mai arătat că a purtat discuții cu ministrul Agriculturii pentru amânarea termenului până la care ar trebui depuse declarațiile 221. Soluția vine însă doar din partea Ministerului Finanțelor care trebuie să dea un răspuns la această solicitare.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și