Potrivit unui comunicat al Romfilatelia remis miercuri AGERPRES, emisiunea de mărci poştale va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară începând de joi.

Emisiunea aniversară este alcătuită din două timbre poştale ce ilustrează monumente reprezentative din istoria şi cultura oraşului - timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei, ce ilustrează Cetatea de Scaun a Sucevei, construită în timpul domniei lui Petru I Muşat şi capitală moldavă până la mijlocul secolului al XVI-lea şi marca poştală cu valoarea nominală de 4,30 lei, ce ilustrează Biserica Sfântul Gheorghe - Mirăuţi, o altă ctitorie a lui Petru I Muşat, ce datează din secolul XVII şi reprezintă cea mai veche biserică din Suceava.

"Alături de cele două timbre, emisiunea filatelică mai conţine un plic prima zi şi un album filatelic, iar ca formă de machetare, au fost folosite coliţa dantelată, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă şi coala de 32 de timbre. Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 400 de exemplare şi este echipat cu coliţă dantelată cu cele 2 timbre ale emisiunii, având elemente grafice în folio aur şi un plic "prima zi" cu ştampila "prima zi" aplicată în folio aur.

Anul 2013 marchează împlinirea a 625 de ani de când Suceava a fost atestată documentar, printr-un act emis de către Petru I Muşat la 11 februarie 1388 din "cetatea Sucevei". Domnitor al Moldovei în perioada 1375-1391, Petru I Muşat este cel care construieşte Cetatea Sucevei, zideşte Biserica Sfântul Gheorghe - Mirăuţi şi bate prima monedă a Moldovei, groşul moldovenesc din argint.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și