Subprefectul Alexandru Cosma a ţinut să precizeze că în ultima perioadă au fost efectuate 11 controale în trafic, respectiv în locurile de organizare a târgurilor și aglomerărilor de animale, controalele fiind efectuate de către medicii veterinari în vederea respectării regulilor de biosecuritate în ferme.

„De asemenea, a fost finalizată construcția dezinfectorului rutier și pietonal, la Sighetu Marmației, în punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina. Medicii veterinari verifică periodic soluția dezinfectantă din filtrul rutier și pietonal”, a spus Cosma.

La nivelul autorităților administrației publice locale au fost inițiate demersuri pentru identificarea terenurilor în vederea eliminării și ecarisarea teritoriului (îngroparea cadavrelor animalelor). În abatoarele autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar este asigurat controlul permanent de către medicii veterinari.

La nivelul unității operaționale și a Centrului Local de Combatere a Bolilor Maramureș sunt stocuri de materiale și echipamente complete de intervenție, conform prevederilor planului de contingență pentru pesta porcină africană. Alte verificări au fost efectuate de către specialiști în vederea respectării legislației europene aplicabile în domeniul comerțului cu carne și preparate din carne de porc. Produsele și preparatele din carne, (33 kg) respectiv cantitățile de ouă (76 bucăți) confiscate la punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației-Solotvino au fost dirijate pentru neutralizare.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și