Azi, Consiliul Județean Maramureș a primit de la Autoritatea Națională pentru Turism scrisoarea de acceptare a Cererii de Finanțare pentru proiectul "Centru Național de Informare și Promovare Turistică Maramureș — Baia Mare".

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară — Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul de intervenție — Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică.

În adresa primită se precizează: Referitor la proiectul sus menționat, suntem încântați să vă informăm că în urma finalizării procesului de evaluare tehnică și financiară, proiectul propus de dumneavoastră a fost declarat acceptat și va trece în etapa precontractuală de verificare a proiectului tehnic.

Obiectivul general al proiectului propus de Consiliul Județean Maramureș este crearea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Maramureș — Baia Mare, ca parte a rețelei de informare și promovare turistică.

Obiectivele specifice vizează:

- amenajarea unui spațiu într-o zonă cu trafic accesibil și cu o bună vizibilitate, astfel încât să se obțină un centru cu dotări care să corespundă cerințelor de informare și promovare la nivel național,

- valorificarea potențialului turistic al județului Maramureș

- promovarea Maramureșului ca destinație turistică internațională, oferirea de informații turistice necesare turiștilor, oferirea de suport unităților de cazare, agențiilor de turism și altor beneficiare în vederea structurării și promovării ofertei turistice, colectarea, organizarea și furnizarea unor date și informații de interes pentru investitorii și organizațiile din turismul județean, conectarea la rețeaua centrelor turistice naționale.

Valoarea totală a proiectului este de 1.249.373,62 lei, din care valoare eligibilă 1.244.001,60 lei. Durata proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului. Beneficiarii proiectului sunt județul Maramureș, prin Consiliul Județean Maramureș, iar ca beneficiari indirecți vor fi turiștii care se informează prin mijloace indirecte (respectiv tour operatori, agenții de turism, pagina web), structurile de primire turistică din județ (în total 172 unități), industria orizontală, respectiv furnizorii de servicii și produse din sectorul turistic (200 de unități) și asociațiile, organizațiile și entitățile de promovare a turismului.

Următorul pas în derularea proiectului va fi semnarea Contractului de Finanțare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și