”Am discutat informal, sa asteptam alegerile din 25 mai. Din Ucraina ma refer, pentru ca ale noastre nu cred ca vor aduce surprize. Asteptam alegerile din 25 mai si luna viitoare cu siguranta vreau sa ma vad cu omologul meu ucrainean”, a spus Victor Ponta. El a precizat ca unul dintre principalele subiecte de pe agenda discutiilor il va reprezenta acordul micului trafic de frontiera. ”Noi am facut toate procedurile si trebuie sa fie un pic de rupere a birocratiei si pe partea cealalta, dar acum mi-a fost greu sa insist cand au problemele uriase pe care le au”, a afirmat Victor Ponta.

In ceea ce priveste proiectul Podului peste Tisa, la Sighet, acesta a primit deja o finantare de peste 10 milioane de lei de la Guvernul Romaniei, in acest moment fiind analizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic.

Despre acest pod vorbeste si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care sustine proiectul, dar si Narcis Neaga, directorul Directiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, care la vizita sa in Maramures a ajuns si in Ucraina, pentru a discuta obiectivele care trebuie atinse de cele doua state.

”Romania urmeaza sa construiasca un nou pod rutier peste raul Tisa spre Ucraina, care sa lege cele doua tari intre localitatile Sighetu Marmatiei si Solotvino, iar investitia ar putea demara in primavara anului viitor, anunta directorul CNADNR, Narcis Neaga. Am avut o prima discutie tehnica impreuna cu reprezentantii ucraineni, in privinta construirii unui nou pod rutier peste raul Tisa, pod care sa lege cele doua state in conditii civilizate.

Partenerii nostri din Ucraina au fost interesati de aspectul tehnic al constructiei, zona de amplasare, varianta de constrictie vazuta de noi. Am stabilit si un posibil calendar de intalniri intre echipele din Romania si Ucraina care vor constitui grupe tehnice de lucru pe toata durata de executie a lucrarilor. Partea romana are finantarea asigurata si trebuie sa vedem impreuna cu partenerii nostri din Ucraina posibilitatea finantarii pe partea lor avand in vedere ca statul vecin nu e membru al Uniunii Europene”, a declarat Neaga.

El a precizat ca urmeaza sa fie elaborat un studiu de fezabilitate si documentatia tehnica aferenta, iar in ultima etapa, cel mai probabil in primavara anului 2015, prin licitatie publica va fi selectat constructorul lucrarii.

”Odata cu deschiderea noului pod rutier cu patru benzi de circulatie, traficul dintre Romania si Ucraina va spori considerabil. Toate aceste proiecte deja demarate si aflate in discutii arata faptul ca Guvernul Ponta se tine de cuvant. Noi nu tradam promisiunile facute romanilor si ne respectam angajamentele”, a subliniat presedintele PSD Maramures si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și