Evenimentul a avut loc la aproximativ 50 de metri de malurile lacului, când o vedetă care transporta scafandri profesioniști și însoțitori dotați cu torțe olimpice a realizat această nouă insolită ștafetă a flăcării, ce se va încheia pe data de 7 februarie 2014, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Pe ambarcațiune, un purtător al torței de culoare roșie și gri a înmânat flacăra unuia dintre scafandrii aflați la suprafața apei, care apoi a dispărut sub apă cu torța aprinsă, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă. De asemenea, trei scafandri purtând fiecare câte o torță olimpică și îmbrăcați în combinezoane speciale împotriva frigului — temperatura fiind cu doar câteva grade peste zero — au intrat sub apă, coborând până la o adâncime de 13 metri, a anunțat comitetul organizator al JO pe site-ul său de internet.

Torța a beneficiat de un dispozitiv pirotehnic special legat de fiecare flacără care a ars sub apă, conform unei fotografii publicate pe contul de Twitter al comitetului organizator.

Scafandri, echipați cu butelii de oxigen, au revenit apoi la suprafață, iar unul dintre ei a predat flacăra unui membru al ștafetei care a zburat deasupra apei cu ajutorul unui dispozitiv reactiv.

Aceasta a fost una dintre cele mai insolite etape ale ștafetei flăcării olimpice, cea mai lungă din istorie (65.000 km), începută pe 7 octombrie la Moscova.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și