Cîțu a explicat astăzi că PNL va merge la ședința în care se va vota guvernul, însă nu va vota nici pro nici contra. “Vom merge la ședință, dar nu vom vota”, a declarat Cîțu.

”Arătăm maturitate şi deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă, nu vom pune bila împotriva acestui guvern, aşa cum s-a întâmplat înainte”, a spus Cîţu, el arătând că le-a cerut colegilor ”decenţă şi profesionalism la audierile miniştrilor propuşi de USR.

El a spus că i-a rugat pe colegi să vină cu argumente clare şi a menţionat că a aflat de la Nicolae Ciucă, legat de programul de guvernare al USR, că Apărarea nu mai primeşte 2% din PIB, ceea ce este o încălcare a relaţiei cu NATO şi a promisiunii pentru a păstra acest procent, în Guvern.

Premierul a precizat că decizia PNL în BEx este de a asigura cvorumul la şedinţa de plen în care se dă votul de învestitură şi a nu vota, iar liberalii se vor abţine şi în comisii.

Despre ce se va întâmpla după ziua de miercuri, Cîţu a spus că sunt mai mutle strategii.

”Toate soluţiile sunt pe masa, vom face tot ce putem pentru români şi pentru PNL. Toate variantele sunt pe masă”, a afirmat preşedintele PNL.

În prezent, Guvernul Cioloș are circa 80 din cele peste 200 de care are nevoie pentru a fi învestit în funcție.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și