Vialli, care a avut o carieră frumoasă la Sampdoria, Juventus şi Chelsea, adunând 59 de selecţii la naţionala Italiei, a fost diagnosticat în 2017 cu cancer pancreatic. A fost declarat în remisie un an mai târziu, dar boala a revenit.

”Ştiu că probabil nu voi muri de bătrâneţe, sper să trăiesc cât mai mult, însă mă simt mai fragil ca înainte”, a mărturisit Vialli într-un documentar Netflix difuzat în martie 2022.

El a descris cancerul ca un ”partener de călătorie” care speră că la un moment dat îl va lăsa în pace.

”Boala te poate învăţa mult despre cine eşti şi te poate împinge dincolo de felul artificial în care trăim”, a mai spus Vialli.

Fostul atacant a fost nevoit să renunţe la rolul său de şef de delegaţie al naţionalei de fotbal a Italiei luna trecută, spunând că trebuie să se concentreze pentru a depăşi noua fază a bolii sale.

La Squadra Azzurra, Vialli a lucrat cu selecţionerul Roberto Mancini, un prieten de o viaţă şi partener în atacul echipei Sampdoria, unde erau cunoscuţi drept ”gemenii golului”.

Vialli şi Mancini au condus echipa Italiei la câştigarea EURO 2020, cucerind în 2021 trofeul pe Wembley, unde în urmă cu 29 de ani Sampdoria pierduse finala Cupei Campionilor Europeni în faţa Barcelonei.

Ca jucători, cei doi au câştigat titlul în Serie A (1991) şi Cupa Cupelor (1990).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și