* Ieri, 18 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 4.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat trei persoane care se deplasau către interiorul ţării şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, dar aceştia nu s-au supus somaţiei, încercând să fugă. În urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi, identificaţi ulterior ca fiind cetăţenii ucraineni, Nazari T., de 26 ani şi Silvan B. de 33 ani, cea de a treia persoană retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

La faţa locului au fost descoperite trei colete care conţineau ţigări. Acestea, împreună cu bărbaţii reţinuţi, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 33.000 lei.
Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cetăţenii ucraineni pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Pe timpul executării misiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, patrule formate din poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat abandonate, în vegetaţia din zonă , 9.480 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 73.600 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și