Fenomenul de bullying este foarte răspândit în zilele noastre, cu precădere în școli. De aceea, astfel de acțiuni de stopare a acestui fenomen de intimidare, hărțuire sau chiar agresiune au o importanță majoră pentru dezvoltarea normală a elevilor.

Cătălin Moroșanu le-a vorbit elevilor despre importanța pe care o are sportul în stoparea fenomenului de bullying: “Sportul este foarte important. În momentul în care un copil începe să facă sport știe ce înseamnă muncă fizică, responsabilitate, autoritate. O națiune sănătoasă face sport și nu neapărat sport de performanță, sport de masă, pentru psihicul tău.

Eu sunt o victimă a bullying-ului, eram inhibat și timid, îmi era rușine să răspund și la ore. Însă nu este bine să răspundem prin răutate sau prin agresiune la aceste acțiuni.

Făcând sport, am reușit să depășesc acest moment, deoarece sportul ne disciplinează.”

Acțiunea de combatere a bullying-ului în școli face parte din proiectul Galei Dynamite Fighting Show, care va avea loc în Baia Mare pe 22 septembrie.

Evenimentul “Dynamite Fighting Show” este organizat de Federația Sporturilor de Contact în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Pro TV.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și