Miercuri, 23 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune specifică în zona de responsabilitate.

Astfel, la ora 19.30, pe raza localității Pomi, județul Satu Mare, colegii noștri au oprit pentru control o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în România. Mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Suceava.

La controlul autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe recipiente de sticlă cu un conținut incolor ce avea un puternic miros de alcool. Autoutilitara a fost condusă la sediul STPF Satu Mare, iar în urma inventarierii mărfii a rezultat cantitatea de 2.106 litri alcool, în valoare de 229.554 lei, precum și 502 pachete de țigări de proveniență duty-free, în valoare de 5.873 lei. Șoferul nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o transporta, drept pentru care aceasta a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoutilitara, în valoare de aproximativ 30. 000 lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției până la finalul cercetărilor.

În cauză polițiștii de frontieră sătmăreni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita de 40 litri alcool etilic, precum și deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita de 10.000 țigarete.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și