Pe adresa redacției am primit un mail de la sigheteanca D. Măricuța, locuitoare a străzii Valea Cufundoasă din municipiu. Aceasta se arată consternată de dezastrul creat de lucrările la apă-canal, desfășurate în zona respectivă, lucrări demarate sub oblăduirea primarului municipiului Sighet, domnul Ovidiu Gheorghe Nemeș.
Redăm mai jos mailul trimis de cititoarea noastră, deși fotografiile atașate la articol considerăm că mai au nevoie de niciun comentariu:
„Sunt o sigheteanca ce locuieste pe strada Valea Cufundoasa si vreau sa va arat cu ce sunt nevoita sa ma confrunt zilnic, fie ca ma duc la serviciu, fie la scoala dupa copii sau duminica la Biserica.
Dupa lucrarile care s-au facut anul trecut pentru apa si canalizare, strada a ramas ca si dupa razboi. Pe timpul iernii a fost mai bine, ca era inghetat, dar acum, dupa topirea zapezii, totul a ramas in mocirla de-a dreptul. Va trimit cateva poze ca sa va convingeti.
Poate reusiti sa atrageti voi atentia autoritatilor, sa vina sa repare cat de cat drumul, ca noi cei care locuim aici nu avem nici o sansa. Tin sa mentionez ca digul care duce la ferma d-lui primar e foarte bun, reparat de mai multe ori de cand s-au terminat lucrarile pe strada. Dupa ploile de ieri si de sambata noaptea, situatia s-a inrautatit.
Daca nu se face ceva nici taxiurile nu vor mai veni, pentru ca deja sunt multi taximetristi care se revolta cand aud destinatia Valea Cufundoasa.
Va multumesc!”, încheie cu năduf sigheteanca D. Măricuța mailul.
Noi mai putem adăuga la cele spuse de doamna Măricuța că întreg Sighetul arată ca o mlaștină, drumuri recent asfaltate fiind sparte complet pentru introducerea de apă și canalizare, rămânând în hal fără de hal și după ce firma executantă a finalizat lucrarea. Drumul nu îl mai repară nimeni, fiind o adevărată aventură și un concurs de înjurături pentru șoferii care se încumetă să se aventureze pe ulițele din Sighet.
Noi considerăm că acesta este rezultatul când un „gheorghe” se apucă de introdus apă-canal, fără să gândească nici măcar un metru în față. Înțelegem că orice șantier creează disconfort, însă se puteau aplica alte soluții, mai puțin deranjante. De exemplu se putea aplica soluția lucrărilor etapizate: se încep lucrările pe o stradă, se introduc apa, canalizarea, gazul etc. și apoi SE REPARĂ STRADA respectivă. Doar după aceea se trece la următoarea stradă șamd. Astfel deranjul este limitat și cetățenii au garanția că rămân cu drumul reparat.
Dar de la un „gheorghe” la ce altceva poți să te aștepți? Vorba sighetencei de pe strada Valea Cufundoasă (stradă cu nume predestinat): Bine că drumul la herghelie este practicabil - după Gheorghe, potopul!