În data de 21 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, în municipiul Satu Mare, un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în România. Mașina era condusă de un sătmărean, în vârstă de 31 de ani. În autoturism puteau fi observate mai multe cartușe cu țigări, motiv pentru care polițiștii de frontieră l-au condus, împreună cu șoferul acestuia, la sediul STPF Satu Mare pentru verificări.

În acelaşi timp, o femeie care transporta doi saci din plastic de culoare neagră a fost oprită pentru legitimare tot în zona respectivă. Având în vedere că în saci se aflau cartuşe cu ţigări, şi femeia a fost condusă la sediul STPF Satu Mare.

În urma controlului amănunțit, în mașină a fost descoperită cantitatea de 300 pachete cu țigări de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 3.510 lei. Femeia, o sătmăreancă în vârstă de 28 de ani, avea în cei doi saci 650 pachete cu ţigări, de provenienţă duty-free, în valoare de 7.605 lei, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 11.115 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și