În data de 18 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul ITPF Sighetu Marmației, în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Negrești Oaș, au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, în localitatea Ciuperceni, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România. Mașina era condusă de un sătmărean, în vârstă de 51 de ani. În autoturism puteau fi observate mai multe cartușe cu țigări, motiv pentru care polițiștii de frontieră l-au condus, împreună cu șoferul acestuia, la sediul STPF Satu Mare pentru verificări.

În urma controlului amănunțit, în mașină a fost descoperită cantitatea de 1.808 pachete cu țigări de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty free. Marfa, în valoare de 21.154 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, autoturismul, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă. În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și