Ieri, 09 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – județul Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Crăciunești, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Golf în care se aflau două persoane.

În urma verificărilor efectuate asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat ascunse în bordul autoturismului mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care cele două persoane în vârstă de 51, respectiv 22 de ani, împreună cu autoturismul, au fost conduse la sediul poliției de frontieră în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, în bordul mașinii au fost descoperite 501 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care erau ascunse sub airbag-ul autoturismului.

Țigările, în valoare de 5.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Azi dimineață, în jurul orei 7.00, o patrulă a poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 70.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, două colete care conțineau 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 11.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și