Conform vasiledale.ro, acolo au atacat un câine pe care pur și simplu l-au sfâșiat. Apoi, conform spuselor administratoarei uneia dintre aceste societăți, cei doi câini agresivi și-au îndreptat atenția către oameni.

”Au sărit la oameni. Fiica mea era acolo și vroia să îi sară la gât. Noroc cu angajații, un grup de vreo 15 persoane care au luat diferite obiecte și au început să strige la ei. Doar așa s-a reușit să se oprească atacul celor doi câini. Am sunat imediat la poliție. Au venit aici și cei de la Poliția Animalelor și cei de la Ecarisaj.

Am crezut că se va rezolva totul. Numai că astăzi câinii erau din nou liberi și nesupravegheați. Nu este posibil așa ceva. Noi venim la muncă dimineața devreme. De multe ori suntem singuri aici, două-trei persoane. Este inadmisibil așa ceva. Administratorul care este gard în gard cu firmele noastre a fost astăzi la poliție. M-a sunat să mă împac cu el. Eu nu vreau răul nimănui. Eu îmi doresc liniște aici, pentru mine și pentru angajații mei. Și mai vreau să îmi plătească cheltuielile medicale pentru câinele care l-a atacat și rănit grav. L-am dus după atac la medic, acum este în recuperare. Dacă dețin asemenea exemplare canine trebuie să își asume și responsabilitățile” ne-a declarat administratoarea firmei a cărui cățeluș a fost sfâșiat de câinii firmei de pază.

ACTUALIZARE

Administratorii firmei au fost sancționați contravențional conform OUG 55/2022, art. 18 alin 1 care prevede ”Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deținătorul temporar al câinelul, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic” – amendă 500 lei.

O altă sancțiune de 1.000 lei a fost aplicată pentru neînregistrarea la poliție a celor două animale și o a treia sancțiune (avertisment) pentru că nu erau microcipați.

Cainii din rasa Cane Corso sunt animale puternice, de talie mare masculii adulti ajungand cu usurinta la inaltimea de 68 de cm si femelele la 64 de cm. Patrupedele din aceasta rasa ajung sa cantareasca si 50 de kg. Blana scurta si lucioasa se simte matasoasa, placuta la atingere, aceasta este constanta ce arata felul in care sunt ingrijite animalele. Cateii Cane Corso par intotdeauna ganditori, asta datorita arcadei proeminente si a priviri agere, insa sub aceasta infatisare se ascunde energie si multa dorinta de joaca.

Temperamentul unui caine Cane Corso
Un Cane Corso va avea nevoie mereu de antrenament, socializare si distractie, fiind un caine extrem de inteligent, dar si incapatanat. Sunt foarte loiali, afectuosi si protectori cu stapanii.

Cane Corso este o rasa recomandata a fi crescuta la casa ce dispune de curte, in niciun caz apartament. in sine, rasa Cane Corso a fost crescuta pentru a fi caini de paza. Daca nu sunt educati, acesti pot fi extrem de agresivi cu strainii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și