Ieri, 08 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, a fost desfășurată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii noștri au observat două persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

S-a procedat la interceptarea acestora, fiind somate să se oprească, însă persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării, moment în care lucrătorii noștri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit, iar din cauza terenului accidentat și a zonei împădurite, nu au putut fi reținute.

În urma cercetării terenului, polițiștii de frontieră au descoperit două colete voluminoase. Acestea au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.499 pachete de ţigări de proveniență Duty Free, în valoare de 17.538 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și