Azi, 2 iulie a.c, începând cu ora 09.00, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a celebrat hramul bisericii din incinta instituţiei ce poartă numele ocrotitorului spiritual al Poliţiei de Frontieră Române - Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

Inspectorul șef al ITPF Sighetu Marmației, chestorul de poliție Florin Coman alături de polițiștii de frontieră și oficialitățile cu care instituția noastră colaborează, l-au întâmpinat pe episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Iustin, care a oficiat liturghia arhierească, înconjurat de un măreţ sobor de preoți și diaconi.

Biserica poartă numele ocrotitorului Poliției de Frontieră, Ștefan cel Mare, și este păstorită de către preotul paroh Vasile Grigor. Acest lăcaş de rugăciune s-a ridicat în anul 2008, prin contribuţia poliţiştilor de frontieră care au manifestat dragoste şi ataşament faţă de Biserică, faţă de Dumnezeu. În data de 2 iulie 2008 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii cu hramul „Sf. Voievod Ştefan cel Mare”, iar în 2 iulie 2009, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, a avut loc slujba de târnosire a acesteia. În 2 iulie 2014, cu ocazia sărbătoririi hramului Bisericii Sf. Voievod Ştefan cel Mare s-a sfințit și pictura murală a bisericii de o însemnătate deosebită, este o pictură specifică bisericilor de lemn transilvănene din perioada 1700-1740, făcută în vopsea ,,tempera gras”.

După liturghia arhierească, Preasfințitul episcop Iustin a înmânat distincția în semn de prețuire, din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, șefului Serviciului Management Operațional din cadrul ITPF Sighetu Marmației, comisar șef de poliție Silviu Palagi.

La eveniment instituția noastră a fost onorată să aibă invitați din structurile centrale ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de polițiști de frontieră și reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și credincioși din Sighetu Marmației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și