Nu excludem ca aceste incendii apărute subit în ultimele zile în mai multe locuri din județ să fi fost puse intenționat, pentru a se ascunde furturile masive de lemn din ultimii ani. Dacă întreaga pădure ar arde, atunci nu s-ar mai găsi cioatele rămase și nici nu s-ar putea face o anchetă coerentă privind furturile de lemn.

Actualul ministru al Mediului a declarat în urmă cu mai puțin de două luni că în județul Maramureș a avut loc cel mai mare furt de lemn din toată România ultimilor 10 ani. Atunci actual șef al Ocolului silvic Sighet, ing. Beres Stefan, a declarat că de fapt furturile sunt mai vechi, de dinaintea domniei sale la șefia Ocolului.

Conform sătenilor, incendiul arde de patru zile și nu s-a reușit stingerea acestuia, iar comuna a fost cuprinsă în această seară de un fum dens.

Adevărul, cel mai probabil, va fi ascuns sub o mare masă de cenușă.

Un utilizator al rețelei de socializare Facebook a postat următorul mesaj:
„Îmi pare nespus de rău de ceea ce se întâmplă acum la Săpânța: arde locul cel mai frumos, unde mereu îmi îndemnam prieteni ,turiști și pe toți care doreau să vadă un loc frumos. Ma lăudam mereu cu muntele Piatra Săpânții. Îmi pare tare rău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și