În Maramureș, râul Ruscova s-a umflat din cauza viiturilor venite de pe versanții munților și riscă să iasă din matcă. Sute de oameni sunt în pericol.

În cursul zilei de vineri vremea a fost calda si instabila. Disconfortul termic a fost accentuat si indicele temperatura-umezeala ITU a atins si depasit pragul critic de 80 de unitati. Cerul a fost mai mult noros si s-au semnalat averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, de pana la 58 km/h la Ocna Sugatag. Pe arii restranse a cazut grindina, aceasta avand diametrul maxim de 5-6 cm, la Luhei. Izolat, precipitatiile au avut caracter torential.

Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 26.5 l/mp, la Luhei. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 33 de grade la Targu Lapus si Ocna Sugatag si 36 de grade la Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Vremea va fi si astazi calduroasa in judet, local caniculara in orele dupa-amiezii. Disconfortul termic va fi ridicat iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari accentuate in cursul dupa-amiezii si al noptii cand temporar vor cadea averse ce pot avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, izolat vijelii. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 15..20 l/mp, izolat 25…30 l/mp si izolat grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar cele minime intre 18 si 21 de grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și