Zilei de 1 Decembrie 1918, Ziua Marii Unirii ! Spectacolul a fost susținut de soliștii vocali Ileana Matus, Alexandra Șofron, Maria Szalasi, Adriana Pop, soliștii- instrumentiști Ioan Sas, Mihai Chiș, Ioan Godja, Mihăiță Chiș, “Grupul Moroșanca”, dansatorii ansamblului și invitatul de onoare Vasile Coca, prezentatori Mia Tomoioagă și Dorel Todea. Din orchestră au făcut parte instrumentiști de mare valoare, un aport desosebit avându-l instrumentiștii-profesori de la Școala de artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmației.

Coregrafia a apartinut lui Gheorghe Rednic iar conducerea muzicală violonistului Mihai Chiș, coordonator Ileana Matus.

Scenariul a fost scris de Dorel Todea și a urmărit reconstituirea și prezentarea activității ansamblului de la înființare și până în prezent.

Din anul 1968, când s-a înființat, membrii ansamblului MARA au câştigat premiul Herder pentru folclor, Discul de aur şi Colierul de argint la Dijon, Franţa, numeroase titluri de laureat al concursurilor din ţară şi de peste hotare, a efectuat turnee în întreaga lume, a promovat folclorul autentic din zona etnografică a Maramureșului istoric și din alte zone cu tradiție.

Covoarele, în colori vegetale și motive tradiționale, din decor sunt creația doamnei prof. Doina Voinea.

Managerul Centrului Cultural, Spiridon Pralea a înmânat trofeul realizat la aniversare și diplome de execlență celor implicați în spectacol. Din partea Consiliului Local al municipiului Sighetu Marmației au transmis mesaje și felicitări consilierii Dana Onița Ivașcu și Ioan Sas.

Spectatorii, printre care s-au aflat și foști membri ai Ansamblului Mara, au răsplătit cu aplauze un spectacol de înaltă ținută artistică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și