Participanții la marș au cerut autorităților locale să oprească măcelul care se petrece de trei ani încoace în adăpostul de câini din Sighet, unde câinii sunt omorâți prin metode barbare, înfometați și ținuți în condiții greu de imaginat. Aceasta, în timp ce câțiva clienți politici își fac plinul de pe spatele acestor animale.

Pe hârtie apar ca fiind cheltuite mari sume de bani pe medicamente, hrană și îngrijirea câinilor, în timp ce realitatea este cu totul alta. Marșul s-a desfășurat pe traseul zona „BIG” - Centru - „Curtea Veche”, participând zeci de sigheteni. Aceștia au aprins peste 100 de lumânări pe platoul din fața Restaurantului „Curtea Veche” în semn de protest față de sutele de câini care au fost măcelăriți în „adăpostul groazei” de la Sighet.

Cei mai mulți dintre participanți au venit cu câinii proprii, care aveau la lesă câte un balon. Siguranța desfășurării marșului a fost asigurată de către Poliția Locală și nu s-au înregistrat incidente.

Participanții la marș au arătat trecătorilor poze cu câinii din adăpost, pentru ca sighetenii să vadă realitatea, dincolo de propaganda ambalată frumos.

Candidatul PNL pentru primăria Sighet, Alexandru Oros, a postat pe FaceBOOK un mesaj în care se lăuda că el a fost inițiatorul construcției „adăpostului” de câini din Sighet, fapt ce a atras numeroase comentarii negative din partea mai multor sigheteni, care l-au acuzat că acesta se află printre cei vinovați de situația dezastruoasă de acolo. Redăm o întrebare adresată candidatului Alexandru Oros de către o sigheteancă, însoțită de o poză ce arată situația existentă în adăpost: „Uitați aici ce ați făcut!!! E bine??? Uitați-vă la câinele acesta, compasiunea ce o cereți oamenilor pentru câinii din lume, arați-le-o lor! Faceți ceva, sunt suflete! Vă place ce vedeți?” (vezi FOTO 2).

Totodată, Alexandru Oros a fost acuzat de către mai mulți sigheteni că încearcă să obțină capital electoral de pe urma câinilor fără stăpân, în condițiile în care este unul dintre cei care au participat, cel puțin moral, la măcelul de acolo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și