În data de 10 august a.c., în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România, cetățeanul român P. M., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județul Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, an fabricație 2015.

Cu ocazia controlului pentru intrarea în țară, polițiștii de frontieră au constatat că mașina este căutată de autoritățile din Germania, din luna mai a acestui an.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 230.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Petea până la finalizarea cercetărilor.

Azi dimineața, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, la ora 3.20, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român S.D., în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș. Acesta conducea un autoturism marca Mercedes E 280, înmatriculat în Italia.

În urma controlului pentru intrarea în România, polițiștii de frontieră au constatat că mașina este semnalată ca “bun căutat pentru confiscare”, fiind declarată furată de autoritățile din Italia, în cursul acestui an.

Mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 13.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea anchetei.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și