Ieri, 03 august a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Solca, jud. Suceava, două autoturisme, marca Volkswagen Passat, înmatriculate în România.

După oprirea mijloacelor de transport, șoferul unuia dintre autoturisme a abandonat mașina și a fugit de la fața locului, în portbagajul acesteia găsindu-se mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

La volanul celuilalt autoturism se afla cetățeanul român M. D., în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza jud. Iași, care s-a constatat pe timpul cercetărilor că avea rolul de antemergător.

În continuare s-au luat măsuri de supraveghere și monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii șoferul care a fugit de la fața locului, iar bărbatul din Iași, împreună cu mașina cu țigări, a fost condus la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 4.430 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 51.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

**********

Tot, ieri, în jurul orei 13.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Nazarii M., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Polonia.

În baza unei analize de risc, lucrători ai Biroului Vamal Sighet împreună cu polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în podeaua și portierele autoturismului cantitatea de 820 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 3.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

**********

Și polițiștii de frontieră de la Sectoarele Sighetu Marmației și Valea Vișeului au descoperit pe comunicații și în apropierea frontierei de stat, aproximativ 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări (6.000 pachete la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetul Marmației și 2.998 pachete la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului) în valoare de 105.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și