În data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au observat, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, două persoane care transportau înspre interiorul ţării mai multe colete voluminoase.
Lucrătorii noştri au procedat pentru interceptarea şi reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

În urma acţiunii a fost reținut și identificat un cetăţean român, Gheorghe M., de 27 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La faţa locului au fost descoperite 4 colete, în interiorul cărora lucrătorii noştri au constatat că sunt ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care acestea au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră.

În urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 1.965 pachete ţigări, în valoare de 17.300 lei

În continuarea verificărilor s-a stabilit că la activitatea infracțională au mai participat două persoane de pe raza aceluiași județ.
Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, bărbații sunt cercetați pentru contrabandă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

*În data de 30.10.2014, în jurul orei 23.30, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Nănești, jud. Maramureș, o autoutilitară, marca Iveco Daily, condus de Vasile G., de 45 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș și în care se mai afla Ioan D., de 44 ani, domiciliați pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au constatat că aceasta avea confecționat un plafon dublu, în care se aflau mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care cele două persoane precum și autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, în plafonul dublu al autoutilitarei au fost descoperite 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care bărbații nu dețineau niciun document de proveniență.

Cele două persoane sunt cercetate de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar țigările, în valoare de peste 35.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Autoutilitara, în valoare de 8.800 lei a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și