Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul I.S.U. Maramureș la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, primăriei Baia Mare și primăriilor, unde ISU Maramureș are subunități, șefi și comandanți ai unităților aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cadre active și în rezervă ale inspectoratului.

În cadrul ceremoniei, cadrele militare care s-au remarcat pe parcursului anului, îndeplinindu-și cu succes misiunile încredințate, au fost avansați în gradul următor, înainte de termen. Totodată, o serie de cadre militare au fost recompensate cu mulțimiri și citări prin ordin de zi pe unitate.

Tot cu această ocazie, ISU Maramureș a oferit diplome de merit membrilor echipajului de prim ajutor care s-a clasat pe locul al doilea la nivel național și au șansa de a participa în luna octombrie, în insulele Canare, la etapa mondială a Competiției de Descarcerare și Acrodare Prim Ajutor Calificat.

Diplome de merit au mai primit și serviciile voluntare și private pentru situații de urgenț, pentru activitatea desfășurată în zona de competență. Printre serviciile voluntare premiate a fost și SVSU Mireșu Mare, care s-a clasat pe locul întâi la nivel național, în cadrul Concursului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

La finalul ceremoniei, militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri ” Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au desfășurat un exercițiu tactic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și