Ne-am deplasat în teren la câteva secții de votare și am observat că în fața fiecărei secții de votare se află câte un membru sau simpatizant al PNL Sighet, îmbrăcat într-un tricou de culoare galbenă fără însemne electorale și îi abordează pe toți cei care doresc să intre în secția de votare.

Mai multe persoane care doresc să rămână sub protecția anonimatului ne-au declarat că bărbații în tricouri galbene îi îndeamnă să voteze cu PNL la aceste alegeri „dacă știu ce este bine pentru ei”. Ba mai mult, unele persoane au declarat că au fost notate într-un carnețel, cerându-li-se numele, domiciliul și în unele cazuri și numărul de telefon.

O doamnă pensionară a declarat că un domn în tricou galben a amenințat-o că dacă nu votează cu PNL i se va tăia ajutorul social și că ei au instalate camere în cabina de vot și că vor vedea cum a votat. Aceasta a declarat că s-a speriat cum că într-adevăr primarul i-ar putea tăia ajutorul social și, chiar dacă nu a vrut, a votat cu PNL.

Fotografiile pe care le atașăm la articol arată că într-adevăr ceva se întâmplă, prea mare este coincidența ca în fața fiecărei secții de vot să fie persoane în tricou de culoare galbenă, toți membri sau simpatizanți apropiați ai PNL, care abordează cetățenii să voteze PNL.

În fața Liceului pedagogic „Regele Ferdinand” erau doi bărbați în tricou de culoarea galbenă iar când au observat că sunt fotografiați, aceștia au amenințat echipa Sighet 247, zicând că ce treabă avem noi cu ce fac ei și că nu am avea voie să fotografiem zona.

UPDATE:

În cartierul Bogdan Vodă în zona blocurilor cu A este un întreg staff al PNL în jurul secției de votare, condus, se pare, de către doamna prof. Kormos, șefa femeilor liberale și locatară în blocul unde se află secția de votare. La cât de mult lucrează să convingă lumea să voteze PNL la euro-alegeri, se pare că slujbașii șefului PNL și-au adus și scaune să mai stea când obosesc.

Aceleași imagini pot fi urmărite în întreg orașul la toate secțiile de vot, iar Poliția zice că nu poate face nimic și că legea nu este încălcată deloc.

Poliția județului Maramureș a remis un comunicat oficial cu privire la situația descrisă în articol și arată că la mai multe secții de votare s-au deplasat mai multe echipe formate din polițiști pentru a efectua verificări, însă niciun votant nu a dorit să declare polițiștilor cum că cineva i-ar fi îndemnat sau amenințat să voteze într-un anume mod.

Totodată IPJ Maramureș a dat asigurări că pe întreg parcursul zilei echipe de polițiști vor monitoriza secțiile de votare pentru a preîntâmpina astfel de situații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și