Ieri, 14 august a.c., la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a identificat în trafic, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmației, un autoturism marca Ford Tranzit.

Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a acestuia, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

S-a pornit în urmărirea acestuia, iar după câțiva kilometri, conducătorul auto a oprit mașina pe marginea carosabilului, a abandonat-o si a încercat să fugă. Pentru reținerea șoferului care nu s-a supus somațiilor verbale, lucrătorii noștri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea conducătorului auto, cetățeanul ucrainean I. S., în vârstă de 35 de ani, iar în interiorul mașinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

În continuare s-a luat măsura conducerii cetățeanului ucrainean împreuna cu autoturismul cu țigări la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor cu țigări a rezultat cantitatea de 17.220 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 201.000 lei, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea anchetei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și