La Raid au participat piloți din întreaga țară: Timișoara, Braov, Sibiu, Cluj, Caraș Severin, Suceava, Marghita și din Sighetu Marmației.

După parcurgerea traseului timp de patru zile, în ziua de vineri piloții au aterizat în Sighet, după câteva peripeții, municipiul nostru fiind acoperit de un plafon de ceață foarte dens și cu vizibilitate foarte redusă.

În cele trei zile din weekend s-au efectuat multiple zboruri, simple și în tandem, precum și de agrement pentru publicul doritor. Un moment inedit l-a constituit demonstrația de măiestrie aeriană cu paramotorul făcută de piloții din Cluj, Brașov și Sibiu: Florin Zorilă, Călin Pașca și Mihai Pop. Florin Zorilă este unul dintre cei mai apreciați acrobați în zborul cu parapanta cu motor, acesta participând la mai multe concursuri internaționale de gen.

Ediția din acest an a fost foarte reușită, publicul sighetean fiind foarte numeros, iar organizatorii speră ca anul viitor să organizeze cea de-a treia ediție a evenimentului: „Dorim să mulțumim domnului Alex Tivadar, pentru implicarea și susținerea de care a dat dovadă, dar și domnilor Radu Bulubașa și Adrian Bârlea pentru implicare. Totodată, dorim să mulțumim doamnei Arina Hărănguș, administrator al Hotelului „Flamingo”, pentru ospitalitatea cu care ne-a primit”, a declarat pentru Sighet 247 unul dintre organizatorii sigheteni ai evenimentului, dl. Liviu Șiman.

„Un moment aparte în cadrul Raidului l-a constituit participarea consilierului local Nicu Iuga, care a avut parte de un zbor acrobatic în tandem, în calitate de pasager, zborul fiind efectuat de către Sorin Lupulescu, unul dintre cei mai talentați piloți în dublă. Sperăm ca la ediția următoare să fie prezenți mai mulți reprezentanți ai autorității locale, dacă nu în calitate de pasageri ai zborului, măcar în calitate de spectatori și susținători ai evenimentului”, a mai declarat Liviu Șiman pentru Sighet 247.

Evenimentul s-a înregistrat în cele mai bune condiții, neînregistrându-se niciun fel de incidente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și