Consilierii locali Iuga Nicolae și Mihali Gavrilă au vizitat sediul tehnic al operatorului de colectare a deșeurilor aparținând SC Herodot Grup SRL, sediu situat pe strada Pescarilor din municipiu. Vizita a venit ca urmare a multiplelor sesizări adresate de către cetățenii municipiului către Consiliul local în sensul că sortarea deșeurilor reciclabile lasă de dorit.

Cei doi aleși au discutat cu directorul tehnic al societății, ing. Feher Vasile Robert, care le-a prezentat întreg procesul de sortare și colectare selectivă a deșeurilor de pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Contactat telefonic de către Sighet 247, ing. Feher Vasile Robert a declarat că lunar se sortează și se trimit spre centrele de reciclare baloți cuprinzând plastic, PET-uri, hârtie și carton în cantități tot mai mari de la lună la lună. Spre exemplu, în cursul lunii ianuarie a.c. s-au sortat și trimis spre reciclare peste 20 de tone de PET-uri sub formă de baloți și peste 7 tone de hârtie și carton, presate și balotate. Directorul tehnic a mai declarat pentru Sighet 247 că sighetenii devin tot mai responsabili, de la lună la lună, în sensul că încep să depoziteze deșeurile separat: deșeurile reciclabile în containerele tip iglu puse la dispoziție de către Herodot Grup în cartierele de blocuri și separat gunoiul nereciclabil în tomberoanele de gunoi menajer.

„În perioada imediat următoare vom livra populației care locuiește la case, în mod gratuit, câte două pubele - albastru și galben - pentru a depozita separat deșeurile reciclabile. Urmează totodată să întocmim graficul de ridicare al deșeurilor reciclabile pentru fiecare stradă în parte, acesta urmând să fie ridicat cel puțin de două ori pe lună”, a mai declarat ing. Feher Vasile Robert, director tehnic în cadrul Herodot Grup SRL.

„În urma vizitei la sediul tehnic al Herodot Grup SRL, atât eu cât și colegul meu consilier Gavrilă Mihali, ne bucurăm să vedem că există o preocupare reală în sensul colectării selective a deșeurilor și că, de la lună la lună, cantitatea de deșeuri reciclabile crește. Doar printr-o colectare selectivă a deșeurilor vom putea beneficia cu toții: prețuri mai mici la facturile de gunoi și totodată să protejăm mediul înconjurător”, a declarat consilierul local Iuga Nicolae pentru Sighet 247.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția colectării selective a deșeurilor în municipiul de pe Tisa, îndemnând pe această cale sighetenii să sorteze cât mai mult gunoiul și să depoziteze separat deșeurile reciclabile de restul gunoiului menajer.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și