“Am ajuns la capătul răbdării. Starea străzii noastre este deplorabilă. Lipsește asfaltul și rețeaua de colectare a apei pluviale. Zilnic trec multe autovehicule, inclusiv de mare tonaj. O consecință gravă a strării drumului este cantitatea mare de praf ce se ridică în atmosferă la trecerea autovehiculelor. Ne sunt afectate toate locuințele. Suntem forțați să respirăm zilnic un aer viciat, nociv sănătății noastre și a copiilor noștri. Sunt ani de zile de când strada se deteriorează. Nu putem deschide un geam din cauza prafului. Copiii nu se pot juca afară cum ar fi normal. Pe timp frumos ne omoară prafu’, iar când plouă este și mai rău din cauza apei care staționează pe carosabil. Casele ne sunt afectate și de vibrațiile produse de autovehiculele care trec prin zonă. Suntem foarte nemulțumiți de atitudinea manifestată de către primarul nostru. Am fost tratați într-un mod care nu-i face cinste primarului. Fiind programați la audiență ni s-a spus ca audiența s-a amânat. Ieșind din primărie l-am văzut la…cafea. Exprimându-ne nemulțumirea, într-un final primarul ne-a primit. De la început ne-a tăiat elanul spunându-ne că nu avem bani. I-am spus de ce nu se accesează fonduri europene. Acest lucru l-a înfuriat pe primar care mi-a spus să tac din gură. Am rămas șocată de atitudinea lui. Un primar trebuie să știe să dialogheze. Noi nu vom tăcea! Nu ne vom lăsa până când nu se va rezolva problema noastră. Avem în vedere, ca o ultimă soluție, blocarea străzii”, a spus Anca Oros.

“Avem mari necazuri cu praful. Este peste tot. Plătim impozite și am vrea să fim luați în seamă. Să vină primarul să vadă ce se întâmplă aici, nu doar să vină când au nevoie de voturi”, a spus Gheorghe David.

“Locuiesc de 20 de ani pe această stradă. Ne-am săturat de praf. Avem și noi dreptul la condiții decente de existență. Suntem lăsați de izbeliște”, a spus Maria Timiș.

“De 12 ani stau aici. Am tot așteptat să primim un sprijin pentru necazurile noastre. Am rămas doar cu promisiuni”, a spus Mihaela Pop.

“Avem copii care nu se pot juca afară din cauza prafului. Am fost la primărie și domnul primar în loc să ne ajute cu soluții viabile mi-a spus că-mi dă o pompa de apă a lui să-mi spăl casa de praf. Cam așa vede domnul primar rezolvarea problemei. Spălăm strada de trei ori pe zi, dar degeaba. Praful se reinstalează imediat”, a spus Ioan Oros.

Locuitorii s-au adresat și Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Gărzii de Mediu, Prefecturii.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și